maanantaina, toukokuuta 19, 2014

Kouluverkkoselvitys / kyläkoulumme tilanteesta!

Kuten olemme lehdistä saaneet lukea, tuoreessa kouluverkkoselvityksessä ovat Riitialan ja Mansoniemen koulut lakkautusuhan alla. Päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty. Ikaalisten kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa  kokouksessaan 25.8.2014. Riitialan seudun kylät on tehnyt taustatyötä asian tiimoilta jo noin kuukauden. Haastavasta tilanteesta huolimatta kyläseuran tavoitteena on palveluiden säilyminen kylillä.

Olemme ottaneet sellaisen kannan, että etenemme asialinjalla. Jos populismiin on tarvetta, niin tehköön sen joku muu kuin Riitialan seudun kylät.

Kaupunki järjestää kouluverkkoasiasta kuulemistilaisuudet Omalla Tuvalla 27.5. klo 18 ja Mansoniemen koululla 10.6. klo 18. Vetoamme, että mahdollisimman moni kyläläinen, varsinkin lapsiperheellinen, osallistuu kuulemistilaisuuksiin!

Kuulemisien jälkeen pidämme kyläkokouksen, alustavasti 12.6. Riitialan koululla klo 18.30. Kuulemisien ja kyläkokouksen perusteella lähetämme Ikaalisten kaupungille vastineen kouluverkkosuunnitelmasta 17.6. mennessä.


Riitialan pian 120-vuotias koulu, Ikaalisten vanhin toiminnassa oleva kyläkoulu.

Ei kommentteja: